Sustainable Food Challenge 2023

We współpracy z Agorize promujemy w Polsce nowy projekt: Sustainable Food Challenge 2023. To inicjatywa skierowana do wszystkich studentów i świeżo upieczonych absolwentów uczelni, w której poszukiwane są nowe, innowacyjne pomysły w obszarze produkcji, transportu i konsumpcji produktów spożywczych. Konkurs jest częścią programu Smart Citizen Education for a Green Future rozwijanego przez GreenSCENT Project.

Założeniami programu są edukacja i zmiana podejścia do środowiska w zakresie produkcji żywności. W konkursie przewidziana jest nagroda dla finalistów – w pełni opłacony pobyt w Paryżu, w tym:

  • udział w wydarzeniu finałowym,
  • zwiedzanie miasta,
  • udział w spotkaniu networkingowym, podczas którego można nawiązać wartościowe kontakty biznesowe.

Uczestnicy programu mają do wyboru cztery kategorie, w których mogą przedstawić swój pomysł na rozwój gospodarki żywnościowej. Zgłoszenia do projektu można przesyłać do 12. Maja 2023 za pomocą formularza dostępnego pod linkiem: https://bit.ly/SustainableFood_Contest

Dla studentów i maturzystów oferujemy także możliwość dołączenia do zespołu YPI Consulting. Aplikację można złożyć, przesyłając CV na adres: rekrutacja@ypi.pl. Podczas rekrutacji tworzymy “mini-zespoły”, które otrzymają wsparcie mentora na potrzeby projektu oraz możliwość zaliczenia praktyk zawodowych. Czekamy na Wasze zgłoszenia! 😉